Plukkeuge

Kartoffel-ferie bliver til Enebær-ferie

anholt gruppe

Når tiden nærmer sig og enebærrene er ved at være modne kalder Anholt Gin til Plukkeuge. En årlig tilbagevendende begivenhed, der udspiller sig i uge 42

Plukkeugen er for alle og Anholt Gin ville ikke eksistere uden de mange entusiastiske plukkere og den store folkelige opbakning, der er fra både øen og fastlandet. Vi er dybt taknemmelige for denne opbakning og gør vores absolut bedste for at bevare den.

Lidt info om ugen:

Vi lægger altid hårdt ud med en middag og en fest..!
I samarbejde med Anholts Kultur- og aktivitetsudvalg, disker vi søndag op med en plukkemiddag bestående af intet mindre end efterårets største klassiker – Gule ærter..

Middagen foregår i forsamlingshuset og kræver tilmelding.
Efter middagen fortæller vi lidt om, hvor man i de næste dage kan/må plukke enebær. Vi gennemgår også hvordan bærrene nemmest plukkes samt hvilke bær der kan godkendes.

Tirsdag er der Efterårs Bal i forsamlingshuset, hvor vi forventer at hele øen møder op og fester. Livemusik er en selvfølge.
Og så fester vi i forsamlingshuset til vi ikke gider mere.

Øens lokale Bryghus Humleløkken, garanterer, at der er friskbrygget Anholt øl og de garanterer, at der er nok..

Sideløbende med alle disse festligheder plukker vi på livet løs indtil om fredagen, hvor der holdes stor høstfest på Dørken (Anholt Gins bar på havnen). Her vil vi løfte sløret for nogle af de ting, der kommer til at ske med Anholt Gin det følgende år. Vi skåler i Anholt Gin og fester til nok er nok..

Ophold på Anholt

Vi kan desværre ikke give sommerhuse og villaer. Det ville vi ellers gerne, men der findes en bemærkelsesværdig aftale med Anholt Camping, hvor man kan betale for teltpladser med enebær.Derudover er der åbent hos både B&B, Casablanca, Pakhuset, Potters Hus og Anholt Kro.

Der kan afleveres bær hele ugen ved ene-bærometeret foran Brugsen. Og vi satser på, at viseren når 300 kilo inden ugen er omme.. ;)

Der samles skrald samtidig med enebær (det kan vi ligeså godt) og der vil være en fin præmie til den, der samler mest skrald. I det hele taget er ugen fyldt med præmier, men igen: Kom og vær med!

Der findes ligeledes et begreb, der hedder “Plukke-gin”, men for at vide mere om det, må man møde op til Plukkeugen.

Tilbage er der blot, at sige:

Let the Pluk Be´Gin!